https://esa-letter.comresume writing

FB ADS MARKETING

Sebaik sahaja uoll berdaftar sebagai FBO (Forever Busines Owner) Create awarenes di persoal FB. Sebenarnya sekarang ni ramai orang sedang cari botol kuning & ingat❗ Botol kuning tu pandai cakap sendiri. Uolls mesti declare yang uolls dah jual aloe vera & produk² Forever. ????????

Snap picture uoll bersama dengan AVG dan post di FB…. Jangan buat hard sell ya…Hard sell ni maksudnya… terang² menjual.. jangan letak harga… jangan mention PM me for detail..

CONTOH CREATE AWARENESS

LANGKAH 2 – GOAL SETTING

Sediakan buku baru khas untuk menulis goal setting (matlamat) & nota² penting berkenaan bisnes Forever. Kajian mengatakan 80% goal setting yang kita tulis atas kertas di dalam buku akan dapat kita capai.

Jadi… Tulis dengan penuh perasaan & semangat ????????

Muka surat pertama

Tuliskan Nama & ID uolls dan Nama & contact detail upline uolls… so that kalau tercicir buku ni.. senang le nak pulang kan.. tulis tarikh sekali ya…

Muka surat kedua

Fikirkan apa yang uoll akan capai dalam masa terdekat (6 hingga 12 bulan) & dalam jangka masa pangjang (3 hingga 5 tahun) & tulis di muka surat ke dua. Yang ni untuk diri u sendiri.

Contoh yang kak miza punye

Muka surat ketiga

Fikirkan apa yang uoll akan capai dalam masa terdekat (6 hingga 12 bulan) & dalam jangka masa pangjang (3 hingga 5 tahun) & tulis di muka surat ke dua. Yang ni untuk keluarga & bisnes uoll di Forever

Contoh yang kak miza punye

LANGKAH 3 – GUNA PRODUK

Untuk tambah keyakinan kita terhadap Forever…. Untuk bisnes yang lebih telus… Untuk rasa tanggungjawab kita sebagai penjual… Guna la dulu produk… Jadi bila customer tanya apa rasa aloe vera… kita boleh jawab…

Semua produk Forever di reka dengan penuh kasih sayang… Semuanya ada ciri² istemewa. K Miza suggest uolls faham ingeredient setiap produk & cuba semua produk forever. Uolls akan jatuh cinta pada produk Forever.

AVG, Nectar, Pomesteen, Bee Honey, Arctic sea, Bee pollen, Vitolize woman, active Ha, Ubat gigi, deodorant, hand & face soap, Bath Gellee, Hydrate shampoo & conditioner, Hydrating toner, Alpha E Factor, R3, Bb cream, st edition perfume.

Ini list produk forever yang k miza cosume setiap hari…

LANGKAH 4 – HAFAL 3 KONSEP FOREVER (OTAI MLM)

Hafal 3 konsep di Forever ni..  bila dah hafal present depan cermin sorang²..
K Miza suka present dalam kereta sorang²…

Point² ni sesuai untuk di share dengan orang² yg berkali² gagal or suka bertukar² or sedang buat bisnes MLM.
Untuk mereka yang langsung takde pengalaman MLM… jangan explain lebih² pulak… karang die jadi lagi pening..

LANGKAH 5 – HAFAL BISNES TRADING Vs FOREVER

☝?Untuk kawan² kita yg tak pernah buat bisnes MLM tu kan… Macam ni cara nak explain..
Ramai orang berfikiran… klu nak bisnes je.. nk kena ade puluh² ribu… kena aa kedai..ade stok..ade staf…
❌⭕??

Tapi.. sebenarnya.. kita kat forever…start bisnes dengan RM90 je…so macam mana nak explain?
Ha‼ tengok video ni ek…

denga…Tengok..faham…hafal…share kat orang…

Ini point² penting yg uoll boleh explain & share untuk kawan² yg suka buat bisnes trading…

LANGKAH 6- HAFAL BASIC DETOX

Uoll perlu ada product knowledge untuk bercerita tentang kebaikan produk forever. Mulakan dengan basic detox dulu.. Apa dia? Aloe vera gel (AVG) & Arctic sea. Jadi…. Tengok video ni & hafal kelebihan AVG & Arctic sea ni… so.. mudah uoll nak explain pada kawan²

LANGKAH 7- ONLINE Vs OFFLINE

Kenal pasti kebolehan marketing skills uolls
? Marketing secara online❓
? Marketing secara offline❓

Untuk menjalankan bisnes secara online, uolls mesti:
✅ Mampu buat facebook personal/page sendiri
✅ Sanggup belajar lebih teknikal tentang FB Ads, target audience & lain-lain skill yang mencabar kesabaran uolls.
✅ Mampu berdikari untuk try & error iklan
✅ Mampu belajar dengan pantas

Jika uoll mampu buat 4 perkara di atas, then teruskan dengan menjual secara online.
Jika tidak. Teruskan marketing secara offline.

LANGKAH 8 – HAFAL & ROLE PLAY

Selepas uolls dah hafal 3 perkara penting ni….
? 3 Konsep Forever
? Bisnes trading Vs Bisnes FLP
? Basic detox

Berlatih untuk explain seorang diri… bila dah agak lancar… Role play dengan upline.. Present depan upline uolls apa yg uolls dah hafal.

Kenapa nak kena role play?
✅ Upline boleh betulkan kalau ada silap.
✅ Membiasakan uolls dengan prospect.

Dah settle semua langkah ni… boleh lah mula untuk share tentang Forever & produk² forever dengan kawan² sekelilling kita.

Ingat! Dulukan orang yg kita kenal sebelum approach orang yang kita tak kenal di FB.

Then… Move to week 2.

best dog clippers

Joel Iyiegbuniwe Jersey