emotional support pet

MINGGU KE 2
MASA UNTUK GUNAKAN SEMUA ILMU YANG SUDAH KITA HAFAL & FAHAM DI MINGGU PERTAMA. BUAT MARKETING SECARA ONLINE ATAU OFFLINE

Minggu pertama uolls sudah hafal 4 perkara penting & senjata untuk berhadapan dengan prospek:
? Basic Detox
? 3 Konsep Forever
? Bisnes Trading Vs Forever
? Beza ahli Biasa Vs Ahli VIP

Minggu ke dua adalah masa untuk menggunakan semua ilmu & senjata yang kita sudah hafal pada minggu pertama.

BELAJAR & HAFAL DEMO PRODUK (ONLINE & OFFLINE)

Tengok demo produk & hafal. Bila table talk dengan prospect buat demo live… 99% prospect yang melihat demo produk forever akan terkesima dengan kehebatan produk forever.

Set untuk buat demo boleh di beli dari upline masing².

DEMO ABSORBENTCY

DEMO DEODORANT

DEMO MADU

LANGKAH 1 – ONLINE Vs OFFLINE

Kenal pasti kebolehan marketing skills uolls
? Marketing secara online❓
? Marketing secara offline❓

Untuk menjalankan bisnes secara online, uolls mesti:
✅ Mampu buat facebook personal/page sendiri
✅ Sanggup belajar lebih teknikal tentang FB Ads, target audience & lain-lain skill yang mencabar kesabaran uolls.
✅ Mampu berdikari untuk try & error iklan
✅ Mampu belajar dengan pantas

Jika uoll mampu buat 4 perkara di atas, then teruskan dengan menjual secara online.
Jika tidak. Teruskan marketing secara offline.

LANGKAH 2 – BUAT FB PAGE (ONLINE)

Pastikan uoll ada FB page sendiri untuk bisnes Forever.. boleh gunakan page name Al Ujab Clan by your name Al Ujab Clan By Ariani Sila tengok n fahamkan video tutorial create fb page??

Masukkan contents dalam FB page kita & gunakan teknik rambo untuk buat iklan.
Minta bantuan upline untuk buat iklan pada post yang sudah mendapat PM & close sales yang tinggi.
Terus buat iklan & belajar untuk melayan PM dari prospect.
Hanya buat 2 iklan sahaja…
1. Iklan Jual produk (Pilih 1 produk sahaja)
2. Iklan cari ejen

Video cara share iklan dari fb page ke group dari LAP TOP

Video cara share iklan dari fb page ke group dari smart phone

LANGKAH 3 – BUAT NAME LISTING & SHARE TENTANG BISNES & PRODUK (ONLINE & OFFLINE)

Tulis Nama & No telefon kawan² or kenalan kita dalam buku atau file. Ini format Name Listing yang k Miza dah guna sejak dari hari pertama daftar Forever.

Sumber name list:
? Phone list dari telefon kita
? Kawan² facebook
? Bisnes card yang kita pernah dapat
? Ahli² dalam group whatsapp sekolah/ kerja/ hobi dan lain²
? Add friend di FB orang² yang suka berbisnes (selain dari Forever)

No 1 ? Mesti tulis nombor untuk track balik ade berapa ramai contact list kita.
No 2 ? Tulis Nama prospect kita. Kadang² kita tak tahu nama die.. tp kita ade FB die or No Telefon.. Just tulis kat
mana kita jumpa or kenal die… nanti..semasa kita approach dia.. baru tulis nama
No 3 ? Tulis No Telefon. Kalau tak dapat No phone…make sure tulis FB adress/ Nama FB dia dengan betul
No 4 ? Tulis tarikh semasa kita follow prospect. Ini untuk 3 hari pertama
No 5 ? Tulis tarikh semasa kita follow prospect. Ini untuk 7 hari pertama
No 6 ? Tulis tarikh semasa kita follow prospect. Ini untuk 21 hari pertama
No 7 ? Tulis nota tentang aktiviti kita semasa approach prospect. Dia dah jawab? apa feedback dia? Perlu follow up?
perlu hantar video? perlu jumpa?

CONTOH NAME LISTING K MIZA

Then… pindahkan or tuliskan nama² prospect kepada sponsoring calendar.
WHY❓
? Supaya kita dapat plan nicely setiap aktiviti sponsoring kita.
? Mudah nak follow up dengan calendar table macam ni
? Buat kerja dengan teratur & seimbang

CONTOH SPONSORING CALENDAR K MIZA

LANGKAH 4 – APPROACH AGENT/ CONSUMER

Daripada sponsoring calendar yang kita dah buat, terus approach prospect yang kita sudah rancangkan.
Tengok video di bawah ni. Contoh K Miza approach orang yang K Miza tak berapa kenal & ajak dia buat bisnes di Forever.

Mulakan approach orang yang kita kenal dahulu.

LANGKAH 5 – IMPLEMENT SEMUA TIPS & COMPLETE VIP

Selepas hafal 4 video penting pada minggu pertama, cepat² guna & share kepada seramai orang di sekeliling kita.
Gunakan pendekatan yang mesra alam… ? Tidak memaksa.. ? gunakan teknik psikologi…

Bila kerap dengar & tengok 4 video ? .. automatically perkataan penting akan masuk dalam minda kita..
dan..tiba² semasa sharing.. kita tercakap perkataan tu…????
Kena banyak sharing supaya semua ilmu dalam 4 video tu melekat di minda kita.?

❗Jangan bagi jawapan kepada kawan anda. Selagi die belum kata aku tak nak. Dont give up
❗Ingat ❗ Kita bukan nak jual barang kat dia… Kita nak share produk yang dah bantu kita & keluarga kita sihat & cantik.
❗Kita nak share peluang bisnes yang hebat supaya dia tak buat loan beribu² lagi… supaya dia tak rugi duit.

Untuk yang mahir online…. Teruskan iklan setiap hari. Dan pastikan minggu kedua daftar Forever sudah dapat sales.
Kalau blom dapat sales, rujuk upline & mintak upline betulkan kita supaya kita dapat sales ribu² sebulan.

TIPS CEPAT DAPAT 5 FIGURE INCOME DI FOREVER

? Consume produk forever & pastikan ada testimoni sendiri
? Berani share tentang produk & peluang bisnes kepada sesiapun.
? Setiap apa yang kita lakukan… Letak Allah di hadapan kita..
Patuh kepada segala aturan Nya.. Solat, Aurat, Rukun menjadi orang Islam.. Dll
? Percaya kepada diri sendiri. Tak percaya diri sendiri maksudnya tak percaya Allah beri rezeki pada kita.
? Sentiasa jaga silaturam. Jangan bergaduh or berebut. Pasti ada yang lebih baik untuk kita
? Buat satu persatu.. Habiskan week 1, then week 2 & seterusnya sampai jadi manager in 5 months.
Fahamkan ape yang perlu kita buat untuk mulakan bisnes dulu… Jangan terus buat sales.. nnt tak tau ape nak explain.
? Luangkan masa untuk datang kelas di centre terdekat
? Kejar Insentif. Cepat² complete Forever 2 Drive
? Banyak² bersedekah

BUAT SEMUA LANGKAH DARI WEEK 1 SAMPAI WEEK 2 DAN PASTIKAN VIP PADA MINGGU KE 2

resume writer

Joel Iyiegbuniwe Jersey